Kremowe tagliatelle z łososiem.

By 1/11/2016 ,


Składniki:
  • 1 medalion z łososia (może być zwykły filet) - 100 g
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
  • 1 żółtko
  • bazylia, oregano, rozmaryn, sól, pieprz cytrynowy
  • 2 plasterki cytryny
  • 2 gałązki koperku
  • 150 g makaronu typu tagliatelle (ja miałam pełnoziarnisty)
ŁOSOŚ PRZYGOTOWANIE:

Łososia doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym układamy na sitku do gotowania na parze, a na nim 2 plasterki cytryny. Wodę na której będziemy gotować łososia zagotowujemy razem z koperkiem, rozmarynem i oregano. Następnie gotujemy na niej łososia po przykryciem 15-20 minut.

SOS PRZYGOTOWANIE:

Jogurt i żółtko dokładnie mieszamy z bazylią i odrobiną papryki słodkiej mielonej. Kiedy makaron ugotujemy według przepisu na opakowaniu dokładnie mieszamy go z sosem i podajemy razem z łososiem. Najlepiej zjeść zaraz po wymieszaniu z sosem.


Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)