Pierś z indyka pieczona w rękawie.
Składniki:
- 1 kg piersi z indyka
- 6 łyżek oliwy
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
Pierś z indyka oczyszczamy, płuczemy i
przekładamy do rękawa. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce i
przelewamy do indyka, następnie dokładnie nacieramy "mieszamy" nią
nasze mięso. Zamykamy rękaw, przekładamy do naczynia żaroodpornego i odstawiamy
na co najmniej 2-3 godziny, jeśli mamy możliwość to na całą noc. Po tym czasie
pieczemy naszego indyka w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut,
następnie rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze 10 minut.
Podajemy z ziemniaczkami (przepis).
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)