Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie.
Składniki:
- 2 opakowania serka kremowego Apetina "Miód i musztarda" 250 g
- 1 cebula
- 500 g polędwiczki wieprzowej
- 1,5 łyżki musztardy sarepskiej
- 7 łyżek oliwy
- 1 łyżka natki pietruszki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
- sól
- 300 g fasolki szparagowej
Polędwiczkę kroimy
na plastry o grubości około 1,5 cm, Przekładamy do worka. Oliwę, musztardę i
przyprawy dokładnie ze sobą mieszamy i przelewamy do worka z polędwicą,
dokładnie mieszamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Fasolkę szparagową
gotujemy w osolonej wodzie. Naszą polędwiczkę podsmażamy z obu stron na maśle,
zalewamy wodą tak aby przykryć polędwiczki. Na osobnej patelni szklimy
pokrojoną w kostkę cebulkę i dodajemy ją do polędwiczek. Serki stopniowo
przekładamy do sosu, mieszając do rozpuszczenia. Gotujemy na małym ogniu do
miękkości mięsa (około 30 minut). Podajemy z ryżem lub kaszą.
Smacznego :)
1 komentarze
Takie danie to coś dla mnie. :-) Polędwiczkę uwielbiam. :-)
OdpowiedzUsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)