Spaghetti Carbonara

By 12/05/2017


Składniki:
  • 2 jajka
  • 150 g wędzonego boczku
  • pęczek natki pietruszki
  • makaron typu spaghetti
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 30 g parmezanu

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Jajka parzymy wrzątkiem i wbijamy do miseczki - solimy, pieprzymy i roztrzepujemy widelcem. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni do zrumienienia, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy na małym ogniu. Następnie dodajemy na patelnię makaron ścieramy połowę parmezanu i dokładnie ze sobą mieszamy. Ściągamy patelnię z ognia dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy z makaronem - mają się ściąć tylko na rozgrzanym makaronie - ma powstać sos.
Wykładamy na talerze i ścieramy resztę sera.


Smacznego :)

You Might Also Like

2 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)