Sernik z mleczka kokosowego i dyni (bez mąki, bez cukru, bez jajek)
Składniki:
- 2 puszki mleczka kokosowego (schłodzonego) - 800 ml
- 4 galaretki cytrynowe/pomarańczowe
- 500 ml wody
- 450 g mrożonej dyni
Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku
przelewamy do miski, w której będziemy rozrabiać masę na sernik, odstawiamy do
wystygnięcia. Dynię wrzucamy na suchą patelnię i podgrzewamy do momentu aż
zacznie nam się rozpadać, następnie ją blendujemy i dodajemy wystudzoną,
porcjami do galaretki cały czas miksując, dodajemy nasze mleczko kokosowe i
miksujemy do momentu całkowitego połączenia się składników (masa będzie bardzo
lejąca - tym się nie przejmujemy, po nocy w lodówce stężeje). Przelewamy do
wysmarowanej masłem tortownicy (24 cm średnicy) i wkładamy do lodówki na całą
noc. Podajemy z dżemem i płatkami migdałów lub ulubioną polewą.
Smacznego :)
1 komentarze
Wygląda mega pysznie :) Zjadłabym taki serniczek :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)