Dorsz na parze.

By 1/02/2016 ,


Składniki:
  • 200 g mrożonego fileta z dorsza
  • 2 plasterki cytryny
  • tymianek, sól, pieprz, czosnek granulowany


Fileta rozmrażamy - posypujemy solą i pieprzem. Garnek wypełniamy wodą i wsypujemy obficie tymianek i czosnek - zagotowujemy. Rybę wykładamy do części z sitkiem do gotowania na parze razem z cytryną i gotujemy 15 - 20 minut na wywarze z przypraw. Podajemy z sałatką z pomidorów i ogórka zielonego z jogurtem naturalnym doprawioną papryką ostrą mieloną i czosnkiem.



Smacznego :)

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Super dietetyczny przepis.
    Mniam ... taka rybka.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pyszny był, pierwszy raz robiłam coś na parze i smakowało nieziemsko :)

      Usuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)