Skrzydełka w sosie musztardowym.

By 4/14/2015 ,



Składniki:

  • 4 skrzydełka z kurczaka (z rosołu)
  • 1/2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • zioła prowansalskie (ok. łyżeczki)
Musztardę, oliwę i zioła mieszamy w miseczce, następnie skrzydełka moczymy w marynacie - oblewamy z każdej strony. Układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy resztą marynaty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 minut.

Podajemy z ziemniaczkami (Przepis we wcześniejszych przepisach na obiad).

Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)