Skrzydełka w sosie musztardowym.
Składniki:
- 4 skrzydełka z kurczaka (z rosołu)
- 1/2 łyżki musztardy sarepskiej
- 8 łyżek oliwy z oliwek
- zioła prowansalskie (ok. łyżeczki)
Musztardę, oliwę i zioła mieszamy w miseczce, następnie skrzydełka moczymy w marynacie - oblewamy z każdej strony. Układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy resztą marynaty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 minut.
Podajemy z ziemniaczkami (Przepis we wcześniejszych przepisach na obiad).
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)