Zupa krem z soczewicy.
Składniki (2/3 porcje):
- 150 g soczewicy czerwonej łuskanej
- 1 pomidor
- 1/2 cebuli
- 1 mała papryczka chili
- czosnek granulowany, papryka ostra mielona
- 600 ml rosołu (z 2 skrzydełek)
Soczewicę gotujemy według przepisu na opakowaniu (ja zalałam wrzątkiem i odstawiłam na 30 minut - krócej się gotuje, później gotowałam). Pomidor i cebulę kroimy w kostkę, papryczkę w krążki - podsmażamy na odrobinie oliwy. Soczewicę odcedzamy i wrzucamy do blendera razem z warzywami z patelni, następnie zalewamy ciepłym rosołem doprawiamy czosnkiem i papryką - blendujemy.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)