Sznycle schabowe w sosie chrzanowym.
Składniki (1 osoba):
- 2 sznycle
- 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
- mąka
- olej
- ziele angielskie, bazylia, pieprz, liść laurowy, natka pietruszki
- 500 ml wody
Sznycle rozbijamy na kotlety (nie za cienko) kroimy na 4 części każdy kotlet, obtaczamy w mące i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z każdej strony, dosłownie chwilkę. Przerzucamy do garnka zalewamy wodą, wrzucamy wszystkie przyprawy. Podczas gotowania można wrzucić pół kostki mięsnej, wtedy będzie bardziej mięsny smak. Gotujemy około 30 minut (im więcej mięsa tym dłużej gotujemy). Pod koniec w szklance mieszamy łyżeczkę chrzanu z bulionem powstałym z mięsa. Wlewamy do garnka i mieszamy. Zagęszczamy mąką aby powstał sos. Można podawać z ziemniaczkami lub z makaronem.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)