Flądra na ziemniaczkach.

By 8/21/2015 ,


Składniki:
  • 1 filet z flądry
  • kilka ziemniaków
  • bazylia, pieprz, sól
  • oliwa
  • sok z cytryny
Ziemniaki kroimy w talarki (ok. 0,5 cm grubości) gotujemy aby trochę zmiękły - ok. 10 minut. Flądrę kroimy w kawałki posypujemy pieprzem i solą. Po odcedzeniu ziemniaków wykładamy je do naoliwionego naczynia żaroodpornego, posypujemy bazylią - potem kładziemy rybę i również posypujemy bazylią i wyciskamy na nią sok z cytryny. Zapiekamy przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.


Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)