Flądra na ziemniaczkach.
Składniki:
- 1 filet z flądry
- kilka ziemniaków
- bazylia, pieprz, sól
- oliwa
- sok z cytryny
Ziemniaki kroimy w talarki (ok. 0,5 cm
grubości) gotujemy aby trochę zmiękły - ok. 10 minut. Flądrę kroimy w kawałki
posypujemy pieprzem i solą. Po odcedzeniu ziemniaków wykładamy je do
naoliwionego naczynia żaroodpornego, posypujemy bazylią - potem kładziemy rybę
i również posypujemy bazylią i wyciskamy na nią sok z cytryny. Zapiekamy przez
35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)