Gulasz wołowy z makaronem.

By 8/05/2015 ,


Składniki:
  • 250 g mięsa wołowego na gulasz
  • 1 cebula
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • kostka mięsna do duszonych mięs
  • papryka ostra mielona, pieprz
  • 100 g masła

Mięso myjemy, kroimy na małe kawałki, Cebulę kroimy w półksiężyce, wszystko podsmażamy na masełku i wrzucamy do garnka. 
Następnie ok. 75 g masła roztapiamy na patelni wsypujemy do niego pieprz (w zależności jak bardzo chcemy ostry gulasz tyle go sypiemy). 
Masło również wlewamy do garnka zalewamy wszystko wodą, dodajemy liść laurowy, 4 ziarenka ziela angielskiego i paprykę ostrą mieloną. Do smaku dodajemy kostkę mięsną i gotujemy około 2 godz. do miękkości mięsa. 


Aby zagęścić sos wlewamy go trochę do szklanki (pół szklanki) wsypujemy do niej mąkę w zależności jak gęsty chcemy uzyskać sos tyle sypiemy (uważać żeby nie zrobiły się kluski). Zawartość szklanki wlewamy do gotującego się sosu cały czas mieszając.

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)