Wątróbka drobiowa.
Składniki:
- 450 g wątróbki drobiowej
- 1,5 cebuli
- pieprz, sól
- 80 g masła lub margaryny
Wątróbkę płuczemy pod zimną wodą na durszlaku, odcinamy białe niepotrzebne
części i kroimy w kawałki. Wrzucamy na rozgrzany olej (około 1 łyżki) i
obsmażamy razem z cebulą pokrojoną w półksiężyce, kiedy już mięso nie będzie
czerwone dodajemy masło, doprawiamy pieprzem, kiedy się roztopi dusimy wątróbkę
pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie doprawiamy solą i smażymy jakieś
5 minutek.Wątróbka jest mięciutka i rozpływa się w ustach.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)