Zupa pieczarkowa.
Składniki:
- 450 g pieczarek
- 1 cebula
- 1,5 litra rosołu (przepis tutaj)
- 4 łyżki śmietanki 18%
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę i podsmażamy na
maśle lub margarynie aż woda odparuje z pieczarek. Następnie wrzucamy zawartość
patelni do gotującego się rosołu i gotujemy około 20 minut, po tym czasie
dodajemy śmietankę. Gotujemy jeszcze 10 minut.
Podajemy z makaronem razowym.
Smacznego :)
1 komentarze
Też ostatnio robiłam pieczarkową, to idealna zupa na jesień.
OdpowiedzUsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)