Zupa pieczarkowa.

By 10/20/2015 ,


Składniki:
  • 450 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1,5 litra rosołu (przepis tutaj) 
  • 4 łyżki śmietanki 18%
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę i podsmażamy na maśle lub margarynie aż woda odparuje z pieczarek. Następnie wrzucamy zawartość patelni do gotującego się rosołu i gotujemy około 20 minut, po tym czasie dodajemy śmietankę. Gotujemy jeszcze 10 minut. 
Podajemy z makaronem razowym.


Smacznego :)

You Might Also Like

1 komentarze

  1. Też ostatnio robiłam pieczarkową, to idealna zupa na jesień.

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)