Łososiowy burger z pieczarkami.
Składniki:
- 2 medaliony z łososia
- sól, pieprz, pieprz cytrynowy
- 250 g pieczarek
- 2 bułki grahamki
- majonez
- 2 plasterki sera
- 2 listki sałaty
Medaliony rozmrażamy, posypujemy z obu stron solą i pieprzem cytrynowym.
Pieczarki płuczemy kroimy w talarki i podsmażamy na odrobinie oleju(kiedy już
trochę zmiękną doprawiamy solą i pieprzem) do momentu wyparowania całej wody.
Bułki przekrawamy na pół i każdą połówkę smarujemy cienko majonezem, następnie
kładziemy po listku sałaty na dolną połówkę. Łososia smażymy na rozgrzanej
patelni z obu stron do zrumienienia, po przewróceniu na drugą stronę kładziemy
po plasterku sera. Następnie gotowego łososia przekładamy na bułkę, na łososia
kładziemy pieczarki i przykrywamy bułką. Oczywiście można jeszcze położyć
pomidora i ogórka, co kto lubi i ma pod ręką. :)
Smacznego :)
3 komentarze
Ależ apetyczny burger, chętnie się skuszę :)
OdpowiedzUsuńPolecam :) łosoś z pieczarkami ładnie smakuje :)
Usuńsuper, musi być bardzo smaczny taki domowy burger
OdpowiedzUsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)