Łososiowy burger z pieczarkami.

By 8/10/2016 , ,


Składniki:
  • 2 medaliony z łososia
  • sól, pieprz, pieprz cytrynowy
  • 250 g pieczarek
  • 2 bułki grahamki
  • majonez
  • 2 plasterki sera
  • 2 listki sałaty
Medaliony rozmrażamy, posypujemy z obu stron solą i pieprzem cytrynowym. Pieczarki płuczemy kroimy w talarki i podsmażamy na odrobinie oleju(kiedy już trochę zmiękną doprawiamy solą i pieprzem) do momentu wyparowania całej wody. Bułki przekrawamy na pół i każdą połówkę smarujemy cienko majonezem, następnie kładziemy po listku sałaty na dolną połówkę. Łososia smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron do zrumienienia, po przewróceniu na drugą stronę kładziemy po plasterku sera. Następnie gotowego łososia przekładamy na bułkę, na łososia kładziemy pieczarki i przykrywamy bułką. Oczywiście można jeszcze położyć pomidora i ogórka, co kto lubi i ma pod ręką. :)


Smacznego :)

You Might Also Like

3 komentarze

  1. Ależ apetyczny burger, chętnie się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam :) łosoś z pieczarkami ładnie smakuje :)

      Usuń
  2. super, musi być bardzo smaczny taki domowy burger

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)