Drobiowe kotlety mielone z mozzarellą i koperkiem.
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 1/2 pęczka koperku
- 1 mozzarella
- papryka ostra mielona, sól, czosnek granulowany
- 1 cebula
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 jajko
Cebulę oraz mozzarellę kroimy w drobną
kostkę, koperek siekamy, wszystko dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy jajko,
bułkę tartą i doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej
i smażymy na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony.
Podajemy z ziemniaczkami i koperkiem oraz
ulubioną surówką.
Smacznego :)
6 komentarze
Brzmi pysznie, ostatnio mieliśmy z Mężem ochotę na mielone, a że uwielbiamy wszystko co z serem, to napewno spróbujemy!
OdpowiedzUsuńJuż nie pierwszy raz korzystam z Twoich przepisów i wychodzi pysznie, ale nie ukrywam, że też lubię eksperymentować w kuchni i czasem stworzyć coś ciekawego. ;)
Pozdrawiam. :)
Jest mi bardzo miło że moje przepisy smakują :) Ja zrobiłam taką wersję bo już mi się znudziły tradycyjne kotlety mielone..
UsuńWiadomo że każdy czasem tworzy coś ciekawego i nowego w kuchni, jeśli choć trochę lubi gotować.
Pozdrawiam :)
Super pomysł,Wspaniałe kotleciki. Muszę zrobić. Ja kiedyś robiłam z serem feta i zielonym oliwkami.Też są pyszne. pozdrawiam
UsuńWyglądają bardzo apetycznie :) Bardzo lubię takie kotleciki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPopełniamy czasami kurczacze - pyszne!
OdpowiedzUsuń:)
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)