Drobiowe kotlety mielone z mozzarellą i koperkiem.

By 6/06/2017 ,


Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 mozzarella 
  • papryka ostra mielona, sól, czosnek granulowany
  • 1 cebula
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 jajko

Cebulę oraz mozzarellę kroimy w drobną kostkę, koperek siekamy, wszystko dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy jajko, bułkę tartą i doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony.
Podajemy z ziemniaczkami i koperkiem oraz ulubioną surówką.


Smacznego :)

You Might Also Like

6 komentarze

  1. Brzmi pysznie, ostatnio mieliśmy z Mężem ochotę na mielone, a że uwielbiamy wszystko co z serem, to napewno spróbujemy!
    Już nie pierwszy raz korzystam z Twoich przepisów i wychodzi pysznie, ale nie ukrywam, że też lubię eksperymentować w kuchni i czasem stworzyć coś ciekawego. ;)
    Pozdrawiam. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest mi bardzo miło że moje przepisy smakują :) Ja zrobiłam taką wersję bo już mi się znudziły tradycyjne kotlety mielone..
      Wiadomo że każdy czasem tworzy coś ciekawego i nowego w kuchni, jeśli choć trochę lubi gotować.

      Pozdrawiam :)

      Usuń
    2. Super pomysł,Wspaniałe kotleciki. Muszę zrobić. Ja kiedyś robiłam z serem feta i zielonym oliwkami.Też są pyszne. pozdrawiam

      Usuń
  2. Wyglądają bardzo apetycznie :) Bardzo lubię takie kotleciki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Popełniamy czasami kurczacze - pyszne!
    :)

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)