Pierś z kurczaka w cieście francuskim.
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 250 g pieczarek
- 150 g sera
- sól, pieprz
- pesto bazyliowe
- 2 ciasta francuskie
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i
podsmażamy, kiedy prawie będzie gotowy dorzucamy pokrojone w kostkę paprykę
oraz pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy do całkowitego odparowania wody. Odstawiamy do
ostygnięcia. Ser ścieramy na tarce, dodajemy do wystudzonego farszu. Ciasta
francuskie kroimy na trzy części wzdłuż krótszych boków, rozsmarowujemy pesto i
wykładamy farsz na połowie każdego paska ciasta, zamykamy nasz farsz i
dokładnie zaklejamy boki, każdą paczuszkę smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.
Smacznego :)
1 komentarze
Pysznie wygląda :) Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)