Filet z kurczaka z tymiankem.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- tymianek, łyżka sosu sojowego, czosnek, imbir
mielony
- 1/2 małego jogurtu naturalnego gęstego
- bułka tarta
Kurczaka myjemy kroimy w kawałki
posypujemy przyprawami (obficie tymiankiem), dodajemy jogurt naturalny i
dokładnie ze sobą mieszamy odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut (jeśli mamy
czas lepiej dłużej). Następnie obtaczamy kawałki kurczaka w bułce tartej i
smażymy na rozgrzanym oleju.
Podałam z papryką konserwową domowej
roboty i kluskami śląskimi z niedzielnego obiadu odsmażonymi na masełku.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)