Pulpety drobiowe w sosie śmietanowym.

By 10/22/2016 ,


Składniki:
  • 400 g mielonej piersi z kurczaka
  • natka pietruszki
  • 1,5 łyżki bułki tartej
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 1/2 dużej cebuli
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • 200 g śmietany 18%


Cebulę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki szatkujemy - dodajemy do mięsa wraz z bułką tartą, przyprawami i dokładnie ze sobą mieszamy, formujemy pulpety i podsmażamy chwilkę na patelni z każdej strony. Następnie wrzucamy do gotującego się na małym ogniu bulionu i gotujemy około 15 minut, po tym czasie dodajemy zahartowaną śmietanę. Aby zagęścić nasz sos robimy zasmażkę z mąki pszennej(około 2 łyżki i 30 g masła). Gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy z kaszą jaglaną lub ziemniakami.

Smacznego :)
#Ambition
Ambition z dbałością

You Might Also Like

4 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)