Szynka wieprzowa w sosie ziołowym.

By 10/31/2016 ,


Składniki:
  • 400 g szynki wieprzowej w kawałkach (plastrach)
  • kilka owoców jałowca (w całości)
  • rozmaryn, natka pietruszki, sól, pieprz
  • 25 g masła
  • 2 łyżeczki mąki
  • 600 ml wody
Szynkę płuczemy, solimy, pieprzymy i podsmażamy na odrobinie oliwy, następnie zalewamy wodą i doprawiamy rozmarynem, natką pietruszki i owocami jałowca - gotujemy do miękkości mięsa. Masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy, taką zasmażkę dodajemy do gotującego się mięsa i mieszamy aż powstanie sos.


Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)