Szynka wieprzowa w sosie ziołowym.
Składniki:
- 400 g szynki wieprzowej w kawałkach (plastrach)
- kilka owoców jałowca (w całości)
- rozmaryn, natka pietruszki, sól, pieprz
- 25 g masła
- 2 łyżeczki mąki
- 600 ml wody
Szynkę płuczemy, solimy, pieprzymy i podsmażamy na
odrobinie oliwy, następnie zalewamy wodą i doprawiamy rozmarynem, natką
pietruszki i owocami jałowca - gotujemy do miękkości mięsa. Masło rozpuszczamy
na patelni i dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy, taką zasmażkę dodajemy do
gotującego się mięsa i mieszamy aż powstanie sos.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)