Muffiny z jagodami.

By 11/02/2016 ,

Za oknem jesień, ale może macie jeszcze gdzieś w zamrażarce letnie jagody? Jeśli tak warto w szarą pogodę wrócić do smaków lata. Idealnym sposobem na taki powrót będą muffiny z jagodami - można usiąść pod kocem z gorącą herbatą, dobrą książką i wcinać pachnące babeczki. 



Składniki:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru trzcinowego (może być zwykły)
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka octu
  • 150 g jagód mrożonych/świeżych
Suche składniki mieszamy w misce (mąkę przesiewamy), w której później będziemy miksować. W osobnej misce mieszamy wszystkie mokre składniki. Następnie przelewamy je do suchych składników i miksujemy na gładką masę - dodajemy jagody (jeśli mieliśmy mrożone powinny być w temperaturze pokojowej). Ciasto wlewamy do foremek mniej więcej do 3/4 wysokości foremki. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut.

Smacznego :)
Andrzejkowa uczta

You Might Also Like

2 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)