Fasolka po bretońsku.
Składniki:
- 800 g fasoli białej z puszki
- 5 łyżeczek przecieru pomidorowego
- sól, pieprz, majeranek
- 1 cebula
- 200 g kiełbasy podwawelskiej
Fasolę przekładamy wraz z zalewą do garnka dolewamy wody około 1
cm ponad poziom fasoli, doprawiamy przyprawami i gotujemy. Cebulę oraz kiełbasę
kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Następnie przekładamy do
naszej fasoli, dodajemy przecier i dokładnie mieszamy. Gotujemy do miękkości
fasoli.
Smacznego :)
2 komentarze
Bardzo lubię fasolkę, a na taką pogodę jest rewelacyjna :-)
OdpowiedzUsuńNiezastąpiony klasyk, bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)