Fasolka po bretońsku.

By 1/19/2017


Składniki:
  • 800 g fasoli białej z puszki
  • 5 łyżeczek przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz, majeranek
  • 1 cebula
  • 200 g kiełbasy podwawelskiej

Fasolę przekładamy wraz z zalewą do garnka dolewamy wody około 1 cm ponad poziom fasoli, doprawiamy przyprawami i gotujemy. Cebulę oraz kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Następnie przekładamy do naszej fasoli, dodajemy przecier i dokładnie mieszamy. Gotujemy do miękkości fasoli. 


Smacznego :)

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Bardzo lubię fasolkę, a na taką pogodę jest rewelacyjna :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niezastąpiony klasyk, bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)