Gulasz drobiowy z pieczarkami.

By 1/17/2017 ,


Składniki:
  • 500 g pieczarek
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • sól, pieprz, papryka wędzona mielona, papryka ostra mielona, natka pietruszki, czosnek granulowany
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki doprawiamy solą i pieprzem - podsmażamy na odrobinie oleju. Pieczarki kroimy w większe kawałki i dorzucamy do naszego kurczaka, kiedy nam już zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę oraz cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na osobne patelni, następnie dodajemy do kurczaka i pieczarek, zalewamy wodą troszeczkę ponad poziom mięsa i warzyw. Doprawiamy papryką wędzoną, papryką ostrą, natką pietruszki i czosnkiem. Mieszamy i dusimy około 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie zagęszczamy sos zasmażką z mąki i masła. Dusimy jeszcze około 10 minut. Podajemy z kaszą jęczmienną.


Smacznego :)

You Might Also Like

6 komentarze

  1. Bardzo apetyczny gulasz. Lubię takie dania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetyczny gulasz. Lubię takie obiadki zwłaszcza zimową porą :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobiłam i bardzo nam smakował, dodałam tylko odrobinę kminku mielonego, lubię jego aromat :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się że smakowało :) muszę kiedyś wypróbować wersję z kominkiem :) Pozdrawiam :)

      Usuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)