Fasolka po bretońsku.
Składniki:
Fasolę zalewamy zimną wodą,
moczymy przez całą noc. Następnie do fasoli dodajemy liść laurowy, ziele
angielskie i gotujemy w wodzie w której się moczyła do miękkości, w
razie potrzeby dolewamy wodę. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na
patelni. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę - dorzucamy
do kiełbasy. Następnie przekładamy wszystko do fasoli razem z przecierem i
musztardą. Gotujemy do miękkości fasoli.
Smacznego :)
3 komentarze
Bardzo lubię fasolkę po bretońsku, ale nigdy nie dodawałam musztardy. Ciekawe jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńPycha! :) Polecam
UsuńPyszna fasolka Kasiu.
OdpowiedzUsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)