Karkówka z pieczarkami.

By 10/12/2017 ,


Składniki:
  • 6 plastrów karkówki
  • 1/2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżeczki przyprawy do karkówki
  • sól
  • 6 łyżek oliwy
  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula

Pieczarki kroimy w kosteczkę/ małe kawałeczki i podsmażamy do momentu wyparowania całej wody posypujemy przyprawą. Karkówkę płuczemy i delikatnie rozbijamy - solimy z każdej strony. Oliwę, musztardę oraz 2 łyżeczki przyprawy dokładnie ze sobą mieszamy i nacieramy plastry mięsa. Przekładamy do rękawa do pieczenia, na górę wykładamy przestudzone pieczarki oraz pokrojoną w kostkę cebulkę, podlewamy odrobiną wody i zamykamy rękaw. Pieczemy w 190 stopniach przez półtorej godziny. 
Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami, sosik możemy sobie zagęścić i podać razem z mięsem.


Smacznego :)

You Might Also Like

1 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)