Karkówka z pieczarkami.
Składniki:
- 6 plastrów karkówki
- 1/2 łyżki musztardy sarepskiej
- 2 łyżeczki przyprawy do karkówki
- sól
- 6 łyżek oliwy
- 500 g pieczarek
- 1 cebula
Pieczarki kroimy w kosteczkę/ małe
kawałeczki i podsmażamy do momentu wyparowania całej wody posypujemy przyprawą.
Karkówkę płuczemy i delikatnie rozbijamy - solimy z każdej strony. Oliwę,
musztardę oraz 2 łyżeczki przyprawy dokładnie ze sobą mieszamy i nacieramy
plastry mięsa. Przekładamy do rękawa do pieczenia, na górę wykładamy
przestudzone pieczarki oraz pokrojoną w kostkę cebulkę, podlewamy odrobiną wody
i zamykamy rękaw. Pieczemy w 190 stopniach przez półtorej godziny.
Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami, sosik
możemy sobie zagęścić i podać razem z mięsem.
Smacznego :)
2 komentarze
Takie dania uwielbiam :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczny przepis! Pycha!
OdpowiedzUsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)