Polędwica z dorsza w otrębach orkiszowych.
Składniki:
- polędwica z dorsza - ilość zależna od ilości głodomorów ;)
- otręby orkiszowe
- jajko
- sól, pieprz biały
- sok z cytryny
- masło
Rybę,
płuczemy i osuszamy w ręczniku papierowym. kroimy na kawałki i każdy z nich
solimy pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny z każdej strony. Wkładamy na
jakiś czas do lodówki.
Na
patelni roztapiamy masło na najmniejszym ogniu (jeśli będzie za wysoka temperatura
masło się spali). Jajko roztrzepujemy zanurzamy w nim nasze kawałki dorsza i
obtaczamy w otrębach orkiszowych. Do smażenia zwiększamy ogień pod patelnią i
smażymy naszą rybkę.
Smacznego
:)
3 komentarze
z otrębami musi być ciekawie :)
OdpowiedzUsuńPycha! Zabrakło mi bułki tartej, patrzę otręby są, więc dlaczego nie :)
UsuńNa pewno smakuje genialnie :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)