Polędwica z dorsza w otrębach orkiszowych.

By 10/13/2017 ,


Składniki: 
  • polędwica z dorsza - ilość zależna od ilości głodomorów ;)
  • otręby orkiszowe
  • jajko
  • sól, pieprz biały
  • sok z cytryny
  • masło
Rybę, płuczemy i osuszamy w ręczniku papierowym. kroimy na kawałki i każdy z nich solimy pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny z każdej strony. Wkładamy na jakiś czas do lodówki.
Na patelni roztapiamy masło na najmniejszym ogniu (jeśli będzie za wysoka temperatura masło się spali). Jajko roztrzepujemy zanurzamy w nim nasze kawałki dorsza i obtaczamy w otrębach orkiszowych. Do smażenia zwiększamy ogień pod patelnią i smażymy naszą rybkę.


Smacznego :)


You Might Also Like

3 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)