Pulpety w sosie pomidorowym.

By 11/29/2016 , ,


Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 litr wody
  • ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz, papryka wędzona mielona
  • 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki śmietany 18%
Zasmażka:
  • 20 g masła i 3 łyżeczki mąki
Cebulę kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miski z mięsem mielonym, dorzucamy bułkę tartą - doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy - formujemy pulpety. W garnku zagotowujemy osoloną wodę, kiedy już nam zacznie wrzeć wrzucamy nasze pulpeciki, ziele angielskie oraz liść laurowy, doprawiamy papryką wędzoną mieloną oraz pieprzem, kiedy pulpety nam wypłyną dodajemy koncentrat pomidorowy oraz zahartowaną śmietanę. Mieszamy. Sos zagęszczamy zasmażką. 
Podajemy z ziemniakami i surówką.


Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)