Naleśniczki z mąki razowej i otrębów.

By 5/29/2015 ,


Składniki:
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 4 czubate łyżki mąki razowej żytniej
  • 2 łyżki serka wiejskiego light
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajko
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy (mąki dosypujemy aż w cieście podczas miksowania będzie widoczna malutka dziurka - powinno być lejące, jak do zwykłych naleśników). Na rozgrzaną patelnię wylewamy ciasto, tak żeby naleśniczki były wielkości mniej więcej 10x10  - większe mogą się rozpadać podczas odwracania.


Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)