Naleśniczki z mąki razowej i otrębów.
Składniki:
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 4 czubate łyżki mąki razowej żytniej
- 2 łyżki serka wiejskiego light
- 1/2 łyżeczki miodu
- 1 łyżka oliwy
- 1/2 szklanki mleka
- 1 jajko
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i
miksujemy (mąki dosypujemy aż w cieście podczas miksowania będzie widoczna
malutka dziurka - powinno być lejące, jak do zwykłych naleśników). Na rozgrzaną
patelnię wylewamy ciasto, tak żeby naleśniczki były wielkości mniej więcej
10x10 - większe mogą się rozpadać podczas odwracania.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)