Placuszki bananowe.
Składniki:
- 3/4 szklanki mleka 1,5 %
- 3/4 szklanki mąki żytniej razowej
- 1 banan
- 1 łyżka płatków migdałów
- 1 gruszka
Mleko, mąkę i pokrojonego banana wrzucamy do blendera i miksujemy, dorzucamy płatki migdałów i znów miksujemy. Na rozgrzaną patelnie z oliwą lub masłem nakładamy łyżką masę z blendera, smażymy. Podajemy z pokrojoną w kostkę gruszką lub innym owocem.
Smacznego :)
3 komentarze
super placuszki :)
OdpowiedzUsuńPlanuję dziś zrobić <3 Dodałabym tylko do tego ubitą pianę z białek, żeby były bardziej puszyste, co sądzisz?
OdpowiedzUsuńJasne myślę że nie zaszkodzi i będą bardziej puszyste :)
UsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)