Placuszki bananowe.

By 5/05/2015 ,




Składniki:

  • 3/4 szklanki mleka 1,5 %
  • 3/4 szklanki mąki żytniej razowej
  • 1 banan
  • 1 łyżka płatków migdałów
  • 1 gruszka 
Mleko, mąkę i pokrojonego banana wrzucamy do blendera i miksujemy, dorzucamy płatki migdałów i znów miksujemy. Na rozgrzaną patelnie z oliwą lub masłem nakładamy łyżką masę z blendera, smażymy. Podajemy z pokrojoną w kostkę gruszką lub innym owocem. 

Smacznego :)

You Might Also Like

3 komentarze

  1. Planuję dziś zrobić <3 Dodałabym tylko do tego ubitą pianę z białek, żeby były bardziej puszyste, co sądzisz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne myślę że nie zaszkodzi i będą bardziej puszyste :)

      Usuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)