Deser bananowy na kaszce mannej.
Składniki
3 porcje:
- 8 łyżeczek kaszy manny
- 500 ml mleka 1,5%
- 2 banany
- 1,5 łyżki płatków migdałów
- 2 łyżki wiórków kokosowych
Kaszkę gotujemy według przepisu na opakowaniu z
mlekiem, dodając wiórki kokosowe. Banany miksujemy razem z migdałami. Kiedy
kaszka będzie już gotowa przekładamy ją do pucharków, czekamy aż ostygnie.
Następnie masę powstałą z bananów przelewamy na kaszkę i wstawiamy do lodówki
na ok 2 godziny lub całą noc.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)