Placuszki kuskusowe.

By 9/09/2015 ,


Składniki:
  • 4 łyżki kaszki kuskus
  • 1 łyżka siemienia lnianego (mielonego)
  • 1/2 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka miodu
Kaszkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, kiedy napęcznieje przekładamy do miski, dodajemy jajko i resztę składników, mieszamy. Smażymy z każdej strony na patelni wysmarowanej oliwą(wielkość placuszka to około 8 cm średnicy). Podajemy z dżemem lub z innymi dodatkami, które akurat lubimy lub mamy pod ręką.


Smacznego :)



You Might Also Like

3 komentarze

  1. ale tą kasze trzeba przegotować chyba?:) aby była taką mocno lepiąca się. Zastanawiam się nawet czy nie dobrze byłoby to np też smiksować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja tylko zalałam wrzątkiem i odstawiłam na jakieś 10 minut aż napęczniała, kasza kuskus ma to do siebie że nie trzeba jej gotować :) Zmiksować można, ale nie wiem czy wtedy nie będą się placuszki rozpadać :)

      Usuń
  2. Kuskus jest wyjatkowo delikatny w smaku i te placuszki zapewne byly pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)