Pasztet z soczewicy.

By 9/24/2015


Składniki:

  • 1 cebula
  • 220 g soczewicy czerwonej
  • 1 jajko
  • papryka ostra mielona, czosnek granulowany, natka pietruszki
Soczewicę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, następnie odcedzamy i przekładamy do plastikowej miski. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na jednej łyżce oliwy. Przekładamy do soczewicy i odstawiamy do ostygnięcia. Kiedy będzie już prawie zimne wsypujemy przyprawy - obficie. Dodajemy jajko i mieszamy. Kiedy będzie wszystko ładnie wymieszane, wszystko miksujemy. Powstałą masę przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Pieczemy przez 1 godzinę w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. 


Smacznego :)

You Might Also Like

1 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)