Faszerowane muszelki.
Składniki:
- 250 mięsa mielonego z indyka
- 1 arkusz ciasta francuskiego (u mnie light)
- 1 papryka
- 1 cebula
- papryka ostra mielona, sól, pieprz
Paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na
odrobinie oliwy, kiedy cebulka się zeszkli dodajemy mięso mielone i doprawiamy
solą, pieprzem i papryką. Smażymy tylko do zrumienienia mięsa. Ciasto
francuskie, rozwijamy i kroimy na 6 kwadratów (można mniejsze)- przekładamy na
wyłożoną papierem blachę i wykładamy na nie farsz, następnie zaklejamy ciasto z
dwóch stron (tak aby powstała muszelka). Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni
piekarniku przez 20 minut.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)