Pasztet mięsny mieszany.
Składniki:
- 400 g karkówki
- 400 g piersi z indyka
- 500 g wątroby wołowej
- 50 g suszonych grzybów
- 2 cebule
- 3 jajka
- 3 czerstwe bułki
- gałka muszkatołowa, papryka ostra mielona, pieprz, sól, czosnek
granulowany
Bułki moczymy. Karkówkę i pierś z indyka płuczemy,
kroimy na kawałki i gotujemy, kiedy już nam się mięso zagotuje dodajemy
pokrojoną wątrobę, cebulę i grzyby - gotujemy do momentu aż wszystko zmięknie.
Po ugotowaniu wyciągamy mięso, grzyby i cebulę i mielimy razem z odciśniętymi
bułkami w maszynce do mięsa. Dodajemy jajka i doprawiamy wszystkimi
przyprawami, mieszamy dokładnie (najlepiej ręką). Przekładamy do keksówki i
pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50 minut.
Smacznego :)
1 komentarze
Twój pasztet też apetycznie wygląda :}
OdpowiedzUsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)