Pierś z indyka w sosie paprykowym.
Składniki:
- 10 sznycli z piersi indyka (można dać więcej)
- 2 papryki czerwone
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 500 ml rosołu (przepis tutaj)
- pieprz cayenne, sól, pieprz
Cebulę, pomidory i papryki kroimy w kostkę. W garnku
roztapiamy masło i szklimy cebulę. Następnie dodajemy paprykę i mieszając
trochę ją podsmażamy. Dodajemy pomidory - przyprawiamy solą i pieprzem, i
gotujemy około 10 minut. Po tym czasie wlewamy rosół, doprawiamy chili cayenne
(uważać z tą przyprawą bo jest ostrrra!) zagotowujemy i gotujemy około 10-15
minut. Następnie przelewamy do blendera i miksujemy na gładką masę.
Sznycle z indyka płuczemy i doprawiamy solą i pieprzem
z każdej strony - układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, zalewamy
sosem paprykowym i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40
minut.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)