Pierś z indyka w sosie paprykowym.

By 3/06/2016 ,


Składniki:
  • 10 sznycli z piersi indyka (można dać więcej)
  • 2 papryki czerwone
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 500 ml rosołu (przepis tutaj)
  • pieprz cayenne, sól, pieprz
Cebulę, pomidory i papryki kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę. Następnie dodajemy paprykę i mieszając trochę ją podsmażamy. Dodajemy pomidory - przyprawiamy solą i pieprzem, i gotujemy około 10 minut. Po tym czasie wlewamy rosół, doprawiamy chili cayenne (uważać z tą przyprawą bo jest ostrrra!) zagotowujemy i gotujemy około 10-15 minut. Następnie przelewamy do blendera i miksujemy na gładką masę. 
Sznycle z indyka płuczemy i doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony - układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, zalewamy sosem paprykowym i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut.


Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)