Ryż w sosie pomidorowym z indykiem.
Składniki:
- 100 g ryżu
- 400 g pomidorów krojonych w puszce
- 200 g piersi z indyka
- bazylia, oregano, papryka ostra mielona, sól, pieprz
- 1 cebula
Pierś z indyka płuczemy i kroimy w kawałki - solimy, pieprzymy - obsmażamy
na odrobinie oleju/oliwy kiedy już będzie złoty dodajemy cebulkę pokrojoną w
kostkę. Następnie dodajemy pomidory z zalewą i doprawiamy bazylią, oregano,
papryką oraz solą (czekamy aż woda z pomidorów w większości wyparuje). Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i
dodajemy do naszego sosu, mieszamy i jeszcze chwilkę podgrzewamy.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)