Kurczak z grilla z papryką.
Składniki:
- 1 filet z piersi kurczaka
- 1 łyżeczka każdej z przypraw: zioła prowansalskie, papryka ostra mielona
- szczypta pieprzu
- 1 mała papryka
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki według uznania jeśli chodzi o wielkość, polewamy oliwą posypujemy wszystkimi przyprawami - mieszamy. Tak przygotowanego kurczaka wstawiłam na kilka godzin do lodówki, ale można od razu wrzucić na grill. Paprykę kroimy w paski i razem z piersią wkładamy do folii aluminiowej, którą zamykamy - kładziemy na ruszt i pieczemy.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)