Pasta z ciecierzycy na kanapki.
Składniki:
200 g ciecierzycy
2 łyżeczki ziół prowansalskich
szczypta pieprzu
szczypta pieprzu cayenne
(znajdziesz go na przyprawach w otoczeniu papryki mielonej)
6 łyżek oliwy
Ciecierzycę namocz, ugotuj aż będzie miękka - odcedź
(możesz to zrobić dzień wcześniej wtedy będzie zimna)
.
Następnie wsyp ją do blendera, wlej oliwę i wsyp wszystkie
przyprawy - zblenduj.
Podawaj na chlebie żytnim, pełnoziarnistym. Pomysł na
śniadanie lub kolację.
Smacznego! :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)