Pasta z ciecierzycy na kanapki.

By 3/02/2015 ,



Składniki:

200 g ciecierzycy

2 łyżeczki ziół prowansalskich

szczypta pieprzu

szczypta pieprzu cayenne

(znajdziesz go na przyprawach w otoczeniu papryki mielonej)

6 łyżek oliwy



Ciecierzycę namocz, ugotuj aż będzie miękka - odcedź 

(możesz to zrobić dzień wcześniej wtedy będzie zimna)
.
Następnie wsyp ją do blendera, wlej oliwę i wsyp wszystkie 

przyprawy - zblenduj.

Podawaj na chlebie żytnim, pełnoziarnistym. Pomysł na 

śniadanie lub kolację.

Smacznego! :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)