Mintaj w panierce z płatków żytnich.
Składniki:
- 2 filety z mintaja
- płatki żytnie
- 1 jajko
- sól, pieprz, papryka mielona, tymianek, czosnek granulowany
Filety solimy, pieprzymy i posypujemy papryką z obu stron. Jajko roztrzepujemy, płatki mieszamy z tymiankiem oraz czosnkiem. Filety moczymy w jajku i obtaczamy w płatkach.
Układamy na folii aluminiowej posmarowanej oliwą. Zapiekamy w 180 stopniach przez 30 minut (po 15 minutach obracamy na drugą stronę).
Podajemy z sałatką z ogórków i pomidorów oraz z ziemniaczkami* (można z ryżem lub kaszą):
Ogórek i pomidor kroimy w kostki, mieszamy z jogurtem naturalnym szczyptą pieprzu, soli i papryką mieloną.
Ziemniaki obieramy, kroimy w małe kawałki, gotujemy. Kiedy będą miękkie odcedzamy wykładamy na patelnię z odrobiną oliwy. Ziemniaki posypujemy bazylią, smażymy aż będą złote.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)