Papryka faszerowana.

By 3/03/2015


Składniki:
  • 2 papryki
  • 3/4 słoiczka konserwowych pieczarek
  • 100 g ryżu
  • 1/2 pęczka zielonej cebulki
  • starty ser
  • papryka ostra mielona
  • zioła prowansalskie


Paprykę myjemy odcinamy górę z ogonkiem, wyciągamy gniazda. ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki, zieloną cebulkę siekamy.
Ugotowany ryż mieszamy z warzywami, przyprawami i serem - nakładamy do papryki na końcu posypujemy resztą sera.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.

Smacznego :)



You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)