Papryka faszerowana.
- 2 papryki
- 3/4 słoiczka konserwowych pieczarek
- 100 g ryżu
- 1/2 pęczka zielonej cebulki
- starty ser
- papryka ostra mielona
- zioła prowansalskie
Paprykę myjemy odcinamy górę z ogonkiem, wyciągamy gniazda. ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki, zieloną cebulkę siekamy.
Ugotowany ryż mieszamy z warzywami, przyprawami i serem - nakładamy do papryki na końcu posypujemy resztą sera.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)