Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami.

By 3/23/2015 ,



Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 jajko 
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 300 g pieczarek
  • 1 łyżeczka każdej z przypraw: bazylia, oregano, papryka ostra mielona, pieprz
Mięso mielone mieszamy z jajkiem bułką tartą i wszystkimi przyprawami. Pieczarki podsmażamy na odrobinie tłuszczu aż cała woda wyparuje. Połowę mięsa mielonego układamy w foremce (ja mam wymiary - 25 cm x 12 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczarki podsmażone układamy w foremce na mięsie, przykrywamy resztą mięsa. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut (10 minut przed wyciągnięciem można położyć ser na górę).

Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)