Naleśniczki na serku wiejskim.

By 11/19/2015 ,


Składniki:
  • 5 łyżek serka wiejskiego Light
  • 3/4 szklanki wody
  • 1 jajko
  • około 5 łyżek mąki żytniej pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka masła orzechowego

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy (mąki dosypujemy aż w cieście podczas miksowania będzie widoczna malutka dziurka - powinno być lejące, jak do zwykłych naleśników). Na rozgrzaną patelnię wylewamy ciasto, tak żeby naleśniczki były wielkości mniej więcej 10x10  - większe mogą się rozpadać podczas odwracania.

Podajemy z ulubionymi dodatkami, w moim przypadku jest to twaróg z wiórkami kokosowymi i odrobiną masła orzechowego.

Smacznego :)

You Might Also Like

1 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)