Naleśniczki na serku wiejskim.
Składniki:
- 5 łyżek serka wiejskiego Light
- 3/4 szklanki wody
- 1 jajko
- około 5 łyżek mąki żytniej pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka masła orzechowego
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy (mąki dosypujemy aż w
cieście podczas miksowania będzie widoczna malutka dziurka - powinno być
lejące, jak do zwykłych naleśników). Na rozgrzaną patelnię wylewamy ciasto, tak
żeby naleśniczki były wielkości mniej więcej 10x10 - większe mogą się
rozpadać podczas odwracania.
Podajemy z ulubionymi dodatkami, w moim przypadku jest to twaróg z wiórkami kokosowymi i odrobiną masła orzechowego.
Smacznego :)
1 komentarze
Zdrowo i smacznie! super!
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie: )
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)