Szpinakowe kostki.
Składniki:
- 450 g szpinaku mrożonego
- 100 g kaszy jęczmiennej
- sól, pieprz,
- 1 łyżeczka - czosnek granulowany,oregano
- 1 jajko
- 70 g płatków owsianych błyskawicznych (7 łyżek)
- 1 cebula
Szpinak rozmrażamy, odciskamy z wody. Cebulkę kroimy w kosteczkę i
podsmażamy na oliwie, kiedy się zeszkli dodajemy szpinak i doprawiamy solą,
pieprzem, oregano i czosnkiem - mieszamy i chwilę smażymy, aż cała woda ze
szpinaku wyparuje. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.Następnie szpinak,
ugotowaną kaszę, jajko i płatki przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Tak
przygotowaną masę formujemy w prostokąty, obtaczamy w zmielonych płatkach
lub bułce tartej - jak kto woli :) i obsmażamy z obu stron na tłuszczu.
Z tylu składników wychodzi ok. 12 kotletów.
Z tylu składników wychodzi ok. 12 kotletów.
Smacznego :)
2 komentarze
bardzo fajne,pomysłowe ;) ja zapraszam na ''naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem'' pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/05/wyborne-nalesniki-pod-beszamelem.html
obłędne!
OdpowiedzUsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)