Zupa meksykańska.
- 400 g Pomidorów krojonych bez skórki z puszki
- 400 g fasoli czerwonej konserwowej
- 4 łyżki kukurydzy konserwowej
- 1/2 cebuli czerwonej
- 1 szklanka wody
- Chili pieprz cayenne, natka pietruszki, sól
- 1/2 papryki czerwonej
Pomidory wraz z zalewą przekładamy do garnka, fasolę
odcedzamy i dodajemy do pomidorów - zalewamy wodą, doprawiamy do smaku(uważać z
chili żeby nie było za ostre). Gotujemy. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę i
podsmażamy na odrobinie oliwy. Podsmażone warzywa dorzucamy do zupy razem z
kukurydzą. Gotujemy około 30 minut.
Można podawać z pulpecikami. (przepis tutaj)
Można podawać z pulpecikami. (przepis tutaj)
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)