Zupa meksykańska.

By 11/21/2015 ,


Składniki:
  • 400 g Pomidorów krojonych bez skórki z puszki
  • 400 g fasoli czerwonej konserwowej
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1 szklanka wody
  • Chili pieprz cayenne, natka pietruszki, sól
  • 1/2 papryki czerwonej
Pomidory wraz z zalewą przekładamy do garnka, fasolę odcedzamy i dodajemy do pomidorów - zalewamy wodą, doprawiamy do smaku(uważać z chili żeby nie było za ostre). Gotujemy. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy. Podsmażone warzywa dorzucamy do zupy razem z kukurydzą. Gotujemy około 30 minut.

Można podawać z pulpecikami. (przepis tutaj)


Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)