Pulpeciki drobiowe.
Składniki:
- 250 g mięsa mielonego z indyka
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej*
- bazylia, papryka ostra mielona, szczypta soli
Mięso i pozostałe składniki mieszamy razem dokładnie.
W między czasie wstawiamy wodę na gaz i czekamy aż się zagotuje. Z mięsa
formujemy kuleczki i wrzucamy do gotującej się wody. Kiedy pulpety wypłyną gotujemy jeszcze około 10 minut.
Podajemy z sosem pomidorowym lub wrzucamy do zupy.
Smacznego :)
*Jeśli będziemy mieli 500 g mięsa bułka tarta nie jest konieczna
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)