Zupa ogórkowa z cukinią.

By 11/13/2015 ,


Składniki:
  • 1 duża cukinia
  • 3 ogórki kiszone(dość duże)
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1,5 litra rosołu (przepis tutaj)
  • 5 łyżek śmietanki 18%
Cukinię kroimy w kostkę, ogórki w krążki i wrzucamy do gotującego się rosołu. Po około 20 minutach wyciągamy warzywa, przekładamy do plastikowej miski i miksujemy na gładką masę. Wrzucamy z powrotem do garnka dodajemy śmietankę i gotujemy jeszcze około 10 minut.
Podajemy z grzankami.


Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)