Zupa ogórkowa z cukinią.
Składniki:
- 1 duża cukinia
- 3 ogórki kiszone(dość duże)
- 1 łyżeczka bazylii
- 1,5 litra rosołu (przepis tutaj)
- 5 łyżek śmietanki 18%
Cukinię kroimy w kostkę, ogórki w krążki i
wrzucamy do gotującego się rosołu. Po około 20 minutach wyciągamy warzywa,
przekładamy do plastikowej miski i miksujemy na gładką masę. Wrzucamy z
powrotem do garnka dodajemy śmietankę i gotujemy jeszcze około 10 minut.
Podajemy z grzankami.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)