Delikatny mus czekoladowy.

By 2/02/2016 ,


Składniki:
  • 200 g czekolady
  • 6 jajek
  • skórka z 1 pomarańczy
  • szczypta soli
  • 3 łyżki mocnej kawy
Czekoladę razem ze startą skórką i kawą rozpuszczamy w kąpieli wodnej (ustawiamy miskę z czekoladą na gotującej się wodzie w garnku i mieszamy do momentu rozpuszczenia. Białka oddzielamy od żółtek i białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Rozpuszczoną czekoladę kiedy już przestygnie mieszamy z żółtkami a następnie czekoladową masę dodajemy do białek - delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników. Mus przelewamy do pucharków i chłodzimy w lodówce przez co najmniej 6 godz. a najlepiej całą noc. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi.


Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)