Pierś z indyka z pieczarkami i ricottą.
Składniki:
- 1 pierś z indyka
- 250 g pieczarek
- 250 g sera ricotta
- papryka ostra mielona, sól, pieprz
Pierś z indyka płuczemy i oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i
rozbijamy tłuczkiem (grubość około 5 mm) solimy i pieprzymy. Pieczarki kroimy w
talarki i smażymy na patelni, kiedy nam zmiękną doprawiamy solą i pieprzem.
Kiedy woda z pieczarek wyparuje dodajemy ricottę, posypujemy papryką i
dokładnie ze sobą mieszamy ściągamy z ognia i przekładamy farsz na piersi z
indyka - zawijamy (można związać nitką żeby nam się nie rozpadły). Przekładamy
Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i pieczemy w nagrzanym do 180
stopni piekarniku przez 40 minut.
Podajemy z ziemniaczkami/sałatką z pomidorów i
ogórków.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)