Zupa rybna na ostro.
Składniki:
- 1 papryczka chilli
- 1 mały por
- 1 marchewka
- 4 średnie ziemniaki
- 2 filety z mintaja (około 500 g)
- papryka słodka mielona, czosnek granulowany, sól
- 1 litr wody
Papryczkę przekrawamy na pół i pozbywamy się nasionek, następnie kroimy w
półkrążki. Pora kroimy w krążki, marchewkę i ziemniaki w kostkę. Pora razem z
papryczką podsmażamy na odrobinie tłuszczu (używałam oliwy) lub bez tłuszczu
jeśli mamy dobrą patelnię. Przekładamy do garnka dodajemy ziemniaki, marchewkę
i rybę pokrojoną w kawałki, wszystko zalewamy wodą, doprawiamy papryką,
czosnkiem i solą. Gotujemy od zagotowania na małym ogniu przez 30 minut.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)