Pierś z indyka w migdałach.
Składniki:
- Pierś z indyka
- Płatki migdałów
- 1 jajko
- ser mozzarella
- sól, pieprz, papryka ostra mielona
Pierś z indyka płuczemy i kroimy na kotlety - trochę je tłuczemy młotkiem
(tak na 1,5 cm grubości), solimy i pieprzymy - moczymy w roztrzepanym jajku i
obtaczamy w płatkach migdałów. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego
i na górę kładziemy plaster mozzarelli na każdy kotlet(posypałam ser jeszcze papryką ostrą mieloną). Pieczemy w nagrzanym do
180 stopni piekarniku przez 30 minut. Podajemy z ziemniaczkami (przepis) i surówką/sałatką.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)