Pierś z indyka w migdałach.

By 2/01/2016 ,


Składniki:
  • Pierś z indyka
  • Płatki migdałów
  • 1 jajko
  • ser mozzarella
  • sól, pieprz, papryka ostra mielona
Pierś z indyka płuczemy i kroimy na kotlety - trochę je tłuczemy młotkiem (tak na 1,5 cm grubości), solimy i pieprzymy - moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w płatkach migdałów. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i na górę kładziemy plaster mozzarelli na każdy kotlet(posypałam ser jeszcze papryką ostrą mieloną). Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Podajemy z ziemniaczkami (przepis) i surówką/sałatką.


Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)